Verksamhet 2018

Fågelskådare
Foto Ann-Margrethe Iseklint

Verksamhetsberättelse Umeå fågelförening 2018

Styrelsen för UFF har under året bestått av Marcus Östman, Niklas Andersson, Tomas Brodin, Anna Sundelin, Jan Roslin och Ann-Margrethe Iseklint. UFF har under året anordnat aktiviteter som lockat över 170 deltagare totalt.

 

Året inleddes med vårvinterskådning på skidor den 18 mars i Skeppsvik. Trots blåst så blev det totalt 9 deltagare som skidade kring Sävaråns utlopp och fick beskåda både strömstare och kungsörn. Sedan blev det fika framför elden.

 

UFF var ansvariga för en av Stiftelseguidningarna i maj på Stora Tuvan. Kvällen bjöd på ett varierat artutbud för de ca 30 deltagarna.

 

Sedan ett par år har Ersboda bibliotek en stående programpunkt i maj med fågelskådning i bibliotekets närhet. Även detta år så fanns en representant från UFF på plats som guide.

 

Den 3 juni anordnade UFF en nattsångarlyssning som blev mycket lyckad trots blåsigt väder. Vi gjorde stopp i bland annat Vännäsby, Brånsjön och Degernäs och de 6 deltagarna fick lyssna till flodsångare, gräshoppsångare, busksångare, näktergal och vaktel.

 

I samarbete med UDF anordnades i vanlig ordning publik ringmärkningsverksamhet på hösten på T-vägen. Nytt för i år var att UFF ordnade guidad ringmärkning för personer med funktionsnedsättning. UFF ordnade med buss och fika för deltagarna som fick se många arter på nära håll. Satsningen bekostades med bidrag från Umeå kommun.

 

Under hållbarhetsveckan i september anordnade UFF ringmärkning av ugglor. Ca 50 personer ansamlades på Bergön fick se när en sparvuggla fick ring. Därefter tändes en eld och deltagarna fick möjlighet att grilla.

 

Året avslutades i vanlig ordning med en välbesökt glöggkväll i EMGs fikarum. Niklas Andersson visade bilder och berättade om ringmärkning i Mongoliet. Därefter visade Micael Jonsson bilder från Singapore. Traditionsenligt bjöds det sedan på ett klurigt fågelquiz.

 

UFFs styrelse 2018 genom,

Marcus Östman

Dela inlägg